Työntekijä.Kokemuksia.fi Cambridge Ohjelma
Cambridge Ohjelma

Maria Yliaho: ”En tiedä mitä mieluummin työkseni tekisin”

Helsinkiläinen Maria Yliaho työskentelee Cambridge valmentajana. Painonhallinnan valmentajana Maria on tiukka, mutta kannustava. Hän nauttii siitä, että saa työssään olla paljon ihmisten kanssa tekemisissä ja auttaa asiakkaitaan saavuttamaan tavoitteensa.

Cambridge Ohjelma on painonpudotusohjelma, joka koostuu kolmesta eri osasta: valmennuksesta, ateriankorvikkeista sekä noudatettavasta taso-ohjelmasta. Kaikilla laihduttajilla on siis oma valmentaja, jonka luona käydään tietyin väliajoin. Maria Yliaho toimii valmentajana Helsingin alueella Cambridge Ohjelman Kruunuhaan toimipisteeltä käsin.

– Tavallinen työpäiväni on sellainen, että tänne tulee asiakkaita. Käyn heidän kanssaan läpi, että miten on mennyt ja mitä seuraavaksi. Asiakkaat ostavat käydessään myös ateriankorvikkeita, joilla pärjäävät taas seuraavaan tapaamiseen asti, Maria kertoo.

Työajat ovat itse päätettävissä

Alun perin fysioterapeutiksi kouluttautunut työskenteli valmistumisensa jälkeen pari vuotta personal trainerina, kunnes löysi Cambridge Ohjelman tuttaviensa kautta. Päätös valmentajaksi ja yrittäjäksi ryhtymisestä syntyi nopeasti, sillä valmentajan työn tietty vapaus sopi hyvin hänen arkeensa. Marialla on kaksi pientä lasta ja hän tekee tällä hetkellä töitä yhteensä kolmena päivänä viikossa tiistaista torstaihin.

“Yksi tämän työn parhaimpia puolia on se, että saan päättää työaikani ja lomani itse.”

– Yksi tämän työn parhaimpia puolia on se, että saan päättää työaikani ja lomani itse. Minulle tärkeätä on se, että viihdyn työssäni. Sen lisäksi minun on tietysti myös pystyttävä elämään sillä, hän painottaa.

– Cambridge valmentajana työskenteleminen on mielestäni todella hauskaa. En tiedä mitä mieluummin työkseni tekisin, Maria hymyilee.

”Päämääräni on se, että asiakas onnistuu”

Valmentajan rooli on usein hyvin ratkaiseva suhteessa siihen, että asiakas saavuttaa tavoitteensa. Hän kulkee asiakkaan mukana koko prosessin läpi ohjaten ja tsempaten. Maria on omien sanojensa mukaan valmentajana tiukka, mutta kannustava.

– En voi tehdä työtä asiakkaan puolesta, mutta olen vieressä ja mukana. Olen sellainen tuumasta toimeen -tyyppi, että nyt tehdään tämä juttu, Maria kuvailee.

– Päämääräni on se, että asiakas onnistuu – koska sittenhän minä onnistun siinä samalla!

Cambridge Ohjelma

Lisää kokemuksia tästä yrityksestä