Työntekijä.Kokemuksia.fi R-kauppias
R-kauppias

R-kauppiaan työ palkitsee tekijänsä

22-vuotias merkonomi Alisa Lahtinen työskentelee R-kauppiaana Helsingissä Ruoholahden metroaseman R-kioskilla. Syksystä 2016 kestänyt yrittäjyys on ollut haastavuudestaan huolimatta palkitseva ja positiivinen kokemus, joka on kasvattanut ihmisenä.

Alisa työskenteli aiemmin R-kioskilla myyjänä Jyväskylässä. Jo hänen silloinen esimiehensä oli suositellut R-kauppiaan ammattia. Tilaisuus aukesi, kun kauppiaita kouluttavaan Trainee-ohjelmaan valittiin kourallinen myyjiä, joista Alisa oli yksi.

– Olin töissä, kun minulle soitti Helsingin aluepäällikkö. Ensin mietin, että mitähän pahaa olen tehnyt, mutta hän kertoikin, että he haluavat tarjota minulle Lauttasaaren uutta toimipistettä, Alisa muistelee.

Lauttasaaressa noin vuoden päivät työskenneltyään tuli eteen kauppapaikkavaihdos Ruoholahden metroaseman R-kioskille.

– Tämä on maailman paras kioski, ja vaihdos oli elämäni paras ratkaisu. Aamusta iltaan on vilinää ihan älyttömästi, ja töitä riittää koko ajan, Alisa hymyilee.

Tukea tarjolla aina tarvittaessa

Nuoresta iästään huolimatta Alisa ei koe, että se vaikuttaisi hänen työhönsä negatiivisesti. Kyvykkyytensä osoitettuaan asiakkaatkin ovat huomanneet, että kyseessä ei ole mikään turha kaveri.

“Ihan älyttömän tuen sain ja edelleenkin saan ketjun kautta.”

– Karistin ne ennakkoluulot ihan hetkessä. Ei siihen mennyt kuin muutama päivä, että olin omalla iloisella asenteellani voittanut kaikki puolelleni. Monesti mietitään, osaako näin nuori tehdä tällaisia juttuja ja johtaa, mutta olen henkilökunnaltani saanut sellaista palautetta, että he tykkäävät tehdä kanssani töitä.

Tärkeä tekijä R-kioskikauppiaana aloittamisessa oli ketjulta saatu tuki.

– Kun aloitin ja olin ihan uunituore yrittäjä, silloinen myyntipäällikköni oli tukeni ja turvani ihan kaikessa. Saatoin soittaa hänelle kellonajasta riippumatta. Kun saa puhua ihmisen kanssa, joka ymmärtää mitä tämä työ on, se antaa tosi paljon voimia. Ihan älyttömän tuen sain ja edelleenkin saan ketjun kautta, Alisa kehuu.

”Elämäni paras vuosi, ehdottomasti”

Jos asiakaspalvelutyö ja haasteet kiinnostavat, on R-kioskikauppiaan työ oikea paikka. Alisa kertoo, että R-kauppiaaksi sopii kuka vain iloinen, energinen, motivoitunut ja palveluhenkinen ihminen.

“Tämä on todellakin kokemisen arvoinen juttu.”

– Täytyy sanoa, että ensimmäinen vuosi R-kauppiaana on ollut elämäni rankin, mutta samalla myös antoisin, enkä missään nimessä vaihtaisi kokemusta pois. Elämäni paras vuosi, ehdottomasti.

– Jos on yhtään sellainen ajatus, että kannattaisiko alkaa kauppiaaksi ja kokeilla yrittäjyyttä niin kehotan ihan ehdottomasti lähtemään. Tämä on todellakin kokemisen arvoinen juttu. Aika paljon vaatii työtä, mutta jos siihen on valmis, niin ei muuta kuin R- kauppiaaksi, Alisa sanoo lopuksi.

R-kauppias

Lisää kokemuksia tästä yrityksestä