Työntekijä.Kokemuksia.fi Raksystems
Raksystems

Juha Niitynpää: ”Raksystems on paras työnantaja, joka minulla on tähän mennessä ollut!”

Juha Niitynpää aloitti Raksystemsillä noin puolitoista vuotta sitten. Juha toimii talotekniikkapuolella suunnittelupäällikkönä. Hän aikatauluttaa oman kalenterinsa itse. Juha kokee, että parasta Raksystemsillä työskentelyssä on juuri vapaus.

Suunnittelupäällikön tehtävien lisäksi Juha Niitynpää tekee myös sähkövalvontatehtäviä ja toimii määräaikaistarkastajana. Juha toimii Raksystemsin pääkonttorilla Vantaalla, jossa työskentelee yhteensä noin 70 henkeä.

– Suunnitteluosastolla teemme hankesuunnittelua, talotekniikkasuunnittelua sekä linjasaneerauksien suunnittelua. Toimin suunnitteluprojekteissa usein projektipäällikkönä, Juha avaa.

“Kaikki viihtyvät. Puhumme avoimesti ja jos tuntuu, että jokin asia vaivaa, niin kissa nostetaan pöydälle.”

Juha on kouluttautunut ensin ammattikoulussa sähköasentajaksi ja sitten Teknillisessä opistossa teknikoksi. Teknillisestä opistosta valmistuttuaan perusti Juha oman yrityksensä. Yritystoiminnan päätyttyä Juha etsi uutta työpaikkaa. Raksystemsillä oli sopiva paikka auki sopivaan aikaan.

– Olen ollut alalla yli 20 vuotta. Yritystoiminnan loputtua etsiskelin uutta tekemistä ja tämä paikka tuli siihen juuri sopivasti, Juha summaa.

– Nykyinen esimieheni on vanha kollegani ja hän minut tänne houkutteli. Jukka toimii suunnitteluosaston johtajana ja tarvitsi suunnitteluosastoon sähköalan ihmistä, Juha kertoo.

Juha aikatauluttaa työnsä itse

Pitkän yrittäjätaustansa kautta Juha kaipasi omaan työskentelyynsä tiettyä vapautta sekä sellaista esimiestä, joka ymmärtäisi, ettei häntä voi täysin kahlita. Nyt Juha aikatauluttaa omat työpäivänsä itse.

– Edellinen työnkuvani yrittäjänä oli sellainen, että hoidin kaiken laskutuksesta tavaran hankkimiseen ja työn tekemiseen. Nyt saan keskittyä omaan osa-alueeseeni, Juha kiteyttää.

– Tarvitsin sellaisen esimiehen, joka antaa tehdä asioita vähän oman pään mukaan. Sovin itse omasta kalenteristani, eli missä menen ja mitä teen milloinkin. Työmaakokoukset tietysti rytmittävät sitä vähän, mutta muuten saan olla ja touhuta aika vapaasti. Haastavinta työssäni on se, että saan ajan riittämään kaikkeen. Työtä kun on ihan kiitettävästi, Juha naurahtaa.

”Raksystems on paras työnantaja, joka minulla on tähän mennessä ollut!”

Juhan mukaan Raksystemsillä on todella hyvät henkilöstöedut. TYKY-päiviä järjestetään säännöllisesti ja hyvään yhteishenkeen panostetaan. Yhteistä ohjelmaa työajan ulkopuolella tarjotaan siitä kiinnostuneille.

– Meillä suunnitteluosastolla on tosi hyvä henki. Tullessani taloon meitä oli suunnitteluosastolla viisi. Nyt meitä on viisitoista. Aika rajua kasvua on siis ollut, mutta olemme löytäneet saman henkisiä ja samoin ajattelevia ihmisiä, Juha kertoo.

– Kaikki viihtyvät. Puhumme avoimesti ja jos tuntuu, että jokin asia vaivaa, niin kissa nostetaan pöydälle. Sitä ei lakaista mihinkään pöydän alle, vaan kaikki asiat käsitellään välittömästi, Juha painottaa.

Eri osastojen välinen yhteistyö toimii Juhan mukaan hyvin. Juhan suhde omaan esimieheensä on luottamuksellinen ja avoin. Raksystems on hänen mielestään reilu työnantaja.

– Raksystems on paras työnantaja, joka minulla on tähän mennessä ollut!

Raksystems