Työntekijä.Kokemuksia.fi TietoAkseli
TietoAkseli

Monipuoliset tehtävät ja osaamispolut antavat aidon mahdollisuuden kehittyä

TietoAkseli on jyväskyläläislähtöinen tilitoimisto, joka työllistää tällä hetkellä lähes 100 alan ammattilaista. TietoAkselin visiona on olla tulevaisuuden tilitoimisto, jolle ominaista on jatkuva oppiminen. Työntekijöilleen yritys tarjoaa hyvät mahdollisuudet kehittyä ja päästä tekemään erilaisia asioita.

TietoAkseli toimii valtakunnallisesti ja toimipisteitä sijaitsee ympäri maan aina pääkaupunkiseudulta Ouluun saakka. TietoAkseli on ainoana suomalaisena tilitoimistona osa kansainvälistä UHY-ketjua, minkä ansiosta asiakasyrityksille voidaan tarjota kattavaa tukea lähes kaikkialta maailmasta. Kokonsa puolesta TietoAkseli on Suomessa 10 suurimman alan toimijan joukossa.

– TietoAkselin visio on olla tulevaisuuden tilitoimisto. Tämä näkyy lähinnä siinä, että me haluamme tässä päivässä keskittyä asiakkaan tulevaisuuteen, emmekä niinkään menneisyyteen, painottaa TietoAkselilla asiakkuusjohtajana toimiva Antti Liimatainen.

– Tämä on mitä suurimmissa määrin asiakaspalveluammatti. Tuotamme palveluita ihmiseltä ihmiselle, kertoo TietoAkselin Keski-Suomen aluejohtaja Sanna Vähäkömi.

Uralla on aidosti mahdollisuus kehittyä

TietoAkseli tuottaa monenlaisia palveluita, jonka myötä työntekijöillä on mahdollisuus kehittyä urallaan oman mielenkiintonsa mukaisesti. Sanna aloitti aikoinaan kirjanpitäjänä, jonka tehtävistä hän on edennyt nykyiseen tehtäväänsä aluejohtajana. Antti on oman työhistoriansa aikana toiminut TietoAkselilla neljässä eri tehtävässä.

“Parasta työssä on se, että yksikään päivä ei ole samanlainen kuin toinen.”

– Parasta työssä on se, että yksikään päivä ei ole samanlainen kuin toinen. Asiakkaat ja heidän tarpeensa ovat aina erilaisia, minkä ansiosta pääsee tekemään erilaisia asioita, Sanna kuvailee.

– Tämä on sellainen tulevaisuuden ala. Sitä osaamista, jota täältä itselleen saa, pystyy hyödyntämään todella monessa muussakin paikassa, Antti toteaa.

Työntekijä saa valita oman osaamispolkunsa

Nykypäivän tilitoimistot eivät enää erotu toisistaan eri ohjelmistoilla, vaan suuremmassa roolissa on asiantuntijuus. TietoAkselin tavoitteena on tuoda asiakkailleen tätä asiantuntijuutta, ja yrityksen toiminnalle ominaista ovatkin jatkuva oppiminen sekä erilaiset laatutekijät.

– Emme halua kaataa kaikkea tietoa kaikkien asiantuntijoiden päähän, vaan työntekijät valitsevat meillä sen oman osaamispolkunsa, mihin he lähtevät panostamaan ja kehittymään, Antti sanoo.

– Meillä on muun muassa verotuksen, talousjohtamisen, HR:n ja palkanlaskennan osaamispolut, Sanna avaa.

”Meille ei tarvitse tulla valmiina ammattilaisena”

Tilitoimistotyössä on tänä päivänä tärkeää ymmärtää asiakkaan liiketoimintaa, sillä työ ei ole enää vain tiedon tallentamista, vaan myös sen analysoimista asiakkaan käyttöön. TietoAkselilla työskennellessä avainasemassa ovat innokkuus sekä halu jakaa ja ottaa vastaan tietoa.

“Kyllähän täällä näkyy sellainen tekemisen meininki.”

– Kukaan ei jää ongelmiensa kanssa yksin, vaan asiakkaiden ongelmia ja haasteita ratkaistaan porukalla, Sanna kertoo.

– Kyllähän täällä näkyy sellainen tekemisen meininki. Se välittyy siitä, että asiakkaat antavat positiivista palautetta ja ihmiset ovat hyvällä tuulella, Antti jatkaa.

– Meille ei tarvitse tulla valmiina ammattilaisena. Riittää, että asenne on kunnossa ja on valmius oppia uutta, Sanna kiteyttää.

TietoAkseli

Lisää kokemuksia tästä yrityksestä